hadž i kurban

Sarajevo, 24. april 2018. (MINA) – Danas je pod predsjedavanjem zamjenika reisu-l-uleme Huseina ef. Smajića održana 45. redovna sjednica Rijaseta IZ u BiH

Rijaset je raspravljao o formiranju novih džemata i preimenovanju postojećih na prijedlog MIZ Olovo i MIZ Tešanj.

S obzirom da je Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini jedan od osnivača Javne ustanove Centar za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama (JU CROPS) i da je nadležan za davanje saglasnosti na imenovanje direktora ustanove, data je saglasnost za imenovanje Mevludina Joldića na poziciju direktora ove javne ustanove. Također je data saglasnost za imenovanje dr. Ševke Sulejmanovića na poziciju direktora Instituta za društvena i religijska istraživanja u Tuzli. Razmatrana su i neka druga pitanja iz domena radno-pravnog statusa uposlenika Rijaseta među kojima su i pitanje premještaja dr. Dževade Šuško u Upravu za vanjske poslove i dijasporu te imenovanje dr. hfz. Elvira Duranovića v.d. direktorom Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka do provođenja konkursne procedure izbora novog direktora.

Na kraju su razmatrani zahtjevi pristigli u Ured za društvenu brigu za dodjelu pomoći pripadnicima različitih socijalno ugroženih kategorija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here